Vegan tatuering information
Att säkerställa att en tatuering blir vegansk!

Inks Tattoo
Tatueringar är fantastiska, men i en värld där djuren utnyttjas så de är i nästan allt, hur kan du vara säker på att dina tatueringar är i linje med din etik?

Innan du går till din tatuerare, finns det några saker du behöver veta. Anta aldrig att allt är vegan.Var inte rädd för att ställa frågor, även om du är irriterande, det är din rätt att vara frågvis! Tatueringar är personliga, och din tatuerare bör tillgodose alla dina behov. Om din artist är inte villiga att använda vegan alternativ som du tar / eller förse dem för dig, så finns det andra ställen att gå till.De kan inte driva ett företag som vänder sig till kunder, utan att tillgodose dem. Dina pengar spenderas isåfall bättre på annat håll, på någon som respekterar dig och ger dig vad du vill. Var inte oförskämd men att köpa vegan alternativ själv och ta med dem till din artist för att använda på dig.

Om det finns en vegan vänlig tatuering studio nära dig (eller vegan artist) gå till dem. Att fråga studios om de har någon som kan göra en vegansk tatuering visar att det finns en efterfrågan, och de kommer att vara mer benägna att börja lagerföra vegan produkter och vara mer vegan vänliga!Så, var inte rädd för att fråga, i det långa loppet kommerdetta att hjälpa andra veganer!

Nedan är några vanliga ingredienser som kan hittas i tatueringsfärger och produkter som används vid tatuerings processen, som inte är vegan:

Glycerin: Tillverkad av animaliskt fett, är glycerin en gemensam bläckstabilisator används för att göra bläcket lättare att arbeta med. (Men många märken använder vegetabiliskt glycerin)

Bone char: Svart bläck, den mest populära och mest använda färg av allt, tillverkas ofta av Bone Char, som är sotet från brända djurben. Bläck innehållande bone char sägs uppnå den mörkaste, klaraste nyansen av svart. (Indian Ink i svart bläck, består av brända djurben.)

Gelatin: Tillverkad av djur hovar, är gelatin ett bindemedel och en frekvent bläck ingrediens.

Shellack: Shellack används som bindemedel och är tillverkad av skalbaggar.

Indigotin 1: grönt bläck innehåller ofta “Indigotin one”, ett pigment eller färg tillverkad av Sour Indigotin – som härrör från en speciell typ av snigel, som dödas för Indigotin i synnerhet. (När det gäller den gröna färgen på många saker: även vissa producenter av wasabi pasta blandas djurbaserad indigotin i produkten.)

Lanolin: Tillverkad av fårull, är lanolin en vanlig ingrediens i lotioner, salvor, rekhyvels fuktremsor, överförings papper och salvor som används under tatuering processen, liksom i eftervårdsprodukter.

Bivax: Används i eftervård lotioner och salvor.

Torskleverolja: Används i eftervårds lotions och salvor.

Vaselin: Kan filtreras genom Bone Char, eller ägas av ett företag som testar på djur (Vaseline ägs av Unilever)

Naturligtvis kan en del av de saker som anges ovan kan vara vegan (vegetabiliskt glycerin, svart bläck mm) men det är alltid bra att inte bara anta att de är vegan!
Många tatuering bläck är vegan vänliga, så misströsta inte, i själva verket är en del av de största namn varumärke av tatueringsbläck vegan! Du kan hitta listor som säger en del bläck är vegan, när de i själva verket inte är det, så var super försiktig, har jag försökt att länka alla sidor nedan för att information som bekräftar att de är vegan! Detta e ftersom det finns några motstridiga uppgifter ute om vissa märken (speciellt svarta bläck). K ontakta företagen själva – och meddela mig om någon uppgift har förändrats.

Lista på veganska tatueringsbläck, tatueringsfärger:

Ink Pots Sweden Gothenburg
Som sagt detta är inte en fullständig lista, jag fortfarande väntar på bekräftelse från vissa företag, de ovan veganska. Om du känner till något mer bläck som faktiskt vegan, skicka mig ett meddelande, så ska jag undersöka saken.
Vegan Alternativ till Vaseline

Vegan Alternativ till Vaseline eller A&D:

Fråga alltid din tatuerare om de är bekväma att använda dessa alternativ, och om du väljer att ta med en , se till att de är okej med det innan! kommunikation är nyckeln! Gröna tvålar och alkohol: Fråga alltid din tatuerare om glycerin i grön såpa är vegetabiliska! Medicinsk kvalitet / gnugga alkohol är vegan. Om din tatuerare inte kan bekräfta gröna tvålar Glycerin ursprung, be dem att använda eller ta med din egen:
rakhyvlar: Majoriteten av rakhyvlar har fuktremsor som innehåller lanolin eller glycerin härlett från animaliskt fett, De kan också komma från märken som testar på djur, även om de inte har fuktremsor (BIC). Nedan har jag listat några vegan lämpliga rakhyvlar, kan du sätta din egen eller raka innan din tatuering utnämningen. Jag personligen använder Preserve, de är gjorda av återvunnen plast och miljövänlig!
Vegan Spirit Stencil Paper

Vegan tatuering transferpapper och transferlösningar


Vid den aktuella tiden, det finns bara en vegan överföring papper, som är spirit VEGAN thermal transfer paper by reprofxAlla andra överföringspapper är inte vegan.
Om din tatuerare tycker att det är “för dyrt” att köpa vegan papper .. berätta det handlar om småpengar för ett ark, och är en investering i dina proffessionella tjänster + alla dina vegan vänner kommer att veta att någon har redan alla vegan produkter! Investeringen är väl värt avkastning. Om de fortfarande vägrar, köp dig själv några transferpapper från länken nedan 🙂

tumblr_inline_n5hzjxXUaM1r23nmt

Vegan tatuering eftervård

Tatuering Göteborg Skindiver Tattoo Studio Gothenburg
Social Media Links

Links to Skin Diver Tattoos and  Associates in Business

………. Thai Tattoos Sacred Sak Yant Tattoo Studio
Thai Tattoo Sak Yant UK Tours
Bangkok Ink Studio, Machine, Hand Poke Tattoos. VIP Service to Ajarn Ohr
Tattoo School Thailand Bangkok
Asian Artifacts oneshopasia.com
Revolttattoos.com USA, Las Vegas, Tattoo Masters Joey and Walter
Happysailortattoo.com Old School Tattooing
Sacred Art Tattoo Studio Manchester UK
Skin Graffiti Tattoo Studio UK
Dark Mofo Tasmania