Ta bort tatuering / tatueringsborttagning i Göteborg

Ta Bort Tatuering Introduktion

I Sverige har 15% en eller flera tatueringar. Det gör Svenskarna till ett av världens mest tatuerade folk, Stockholm är i ledningen, troligen tätt följda av Göteborg och Malmö. Det kan finnas många anledningar till att man vill ta bort en tatuering. En tatuering kan vara förknippad med en gammal kärleksrelation, tatueringen kan vara illa gjord, till och med felstavade tatueringar förekommer. Dessutom ställer många arbetsgivare allt högre krav gällande tatueringar på synlig hy, samtidigt som andra arbetsgivare uppskattar tatueringar. I USA ångrar 17% någon av sina tatueringar. 

Uppskattningsvis 2000 svenskar tatuerar sig varje dag, och det ökar ständigt. Att ta bort en tatuering är idag väldigt vanligt. Forskningen och utvecklingen av lasermaskiner för att ta bort tatuering har det senaste åren har varit lavinartad. Jämfört med bara några år tillbaks i tiden kan vi nu ta bort tatueringar snabbare, effektivare och betydligt mer smärtfritt. När du tar bort din tatuering hos Skindiver tattoo Studio i Göteborg kan du känna dig trygg med att vi ger dig bästa möjliga service när du tar bort din tatuering.

Vilka färger kan enklast behandlas?

Man kan behandla de flesta färger. Enklast är det att ta bort mörka färger medan ljusa färger behöver flera behandlingar. Metallfärger eller neonfärger kan inte behandlas. Vi behandlar inte kosmetiska tatueringar i ansiktet. Däremot går det bra att behandla traumatiska tatueringar i ansiktet dvs. missfärgningar efter till exempel cykelolyckor, krutstänk etc.
Medicinska tatueringar dvs. tatueringar gjorda till exempel i samband med strålbehandling av cancer, går också bra att behandla.

Hur många behandlingar behövs för att ta bort en tatuering?

Antal behandlingar varierar mycket. Enklast är det att behandla amatörtatueringar i svart. Då kan det räcka med 4–6 behandlingar.
Längre tid tar det med professionella tatueringar och tatueringar med flera färger. Då kan man behöva från 6 behandlingar till många flera. Man kan aldrig på förhand säga exakt hur många behandlingar som behövs eller garantera att en tatuering går bort.

Laser tatuering gotbeorg
Hur ofta kan man behandlas?

Räkna med 6 till 8 veckor mellan varje behandling. När 80% av tatueringen har försvunnit kan man gärna vänta 6-12 månader. Många gånger försvinner då tatueringen mer eller mindre av sig själv. Så det gäller att vara envis och ha tålamod om man vill ha ett fint resultat!

Gör det ont att ta bort en tatuering?

När man behandlas känns det något mera än när man tatuerades. Det är därför bra att förbereda sig. Använd EMLA kräm under plastförband 1 timme innan behandlingen.
Ta gärna 2 Alvedon á 500 mg kvällen innan, 2 på morgonen och 2 stycken en timme innan tatueringsborttagningen.
Då går allt mycket smidigare.
Behandlingarna vid tatueringsborttagning är mycket snabbare än när man tatuerades.

EMLA-information

EMLA är en kräm för bedövning av huden.EMLA skall appliceras tjockt på hela det området som ska behandlas minst 1 timme innan behandlingen. Täck hela området med plast, t ex Glad Pack, fäst detta med t ex frystejp.


Alternativt kan man applicera Emla i ett tunnare lager var 10.e minut på hela det området som ska behandlas. Börja då 1 timme innan du har din tid (då behöver du inte täcka det med Glad Pack).
Effekten kvarstår någon timme efter avslutad insmörjning.
Ska inte användas på slemhinnor eller i närheten av ögonen.

Försvinner tatueringen helt?
Man kan aldrig garantera att en tatuerig försvinner helt. Vissa tatueringar är svårare än andra. Vissa färger är svårare än andra. Men redan vid 80% blekning kan det vara svårt att se att man har haft en tatuering.
Kan man få ärr av behandlingen?
Normalt får man inte ärr av tatueringsborttagning med laser. Någon gång kan man se en lätt, svag ärrbildning. Det beror oftast på skador som härrör från själva tatueringstillfället. En tatuering innebär att man måste få färgen in i huden med hjälp av nålar eller att skjuta in färgen. Detta kan i sig själv ge en lätt skada i huden. Tatueringslasern använder däremot ljus som går rakt in i huden och ned till tatueringspigmentet utan att fysiskt skada hudytan. Vissa gånger kan huden bli lite ljusare och några gånger lite mörkare av behandlingen. Detta brukar normaliseras med tiden. Har man mycket mörk hud (indisk, afrikansk) är det vanligt med mörkare hud i början. Man kan få sår eller irritation i det behandlade området.
Vad ska jag tänka på innan behandlingen?
Du ska inte sola 4 veckor innan. Om du skulle få sår och irritation av behandlingen, får du inte sola innan det är läkt. Det kan ta upp till 2 – 3 veckor.
Before Tattoo Laser Removal
Before Tattoo Laser Removal

Här kan ni se foton från tatueringsborttagningar. Hur det ser ut efter taueringen tagits bort. Dagens teknik för tatueringsborttagning ger oftast mycket bra resultat, men värt att veta är att tatueringsborttagning inte alltid är 100% borttagning av tatueringen, allt beror på kvalitén på din tatuering, alltså hur väl tatueringen är gjord.

 

En korrekt utförd tatuering med  skall sitta i rätt hudlager, det ger också bäst resultat vid borttagningen. En tatuering i svart är också lättast att ta bort, medans tatueringar i vissa andra färger kan vara svårare.

 

Har du fler frågor?

 

Ring oss gärna på + 46 79 33 40 400

Tattoo Laser Removal
Tattoo Laser Removal

Hur borttagning av en tatuering fungerar

Att ta bort en tatuering är ingen nyhet. Det är en teknik som funnits sedan 60-talet och har utvecklats allteftersom. Skindiver tattoo studio i Göteborg har en klassisk YAG-laser som tar bort din tatuering på i snitt 3-7 behandlingar. Antal behandlingar beror på din tatuering. Läs mer nedan.
Tatuering Göteborg Skindiver Tattoo Studio Gothenburg
Social Media Links

Links to Skin Diver Tattoos and  Associates in Business

………. Thai Tattoos Sacred Sak Yant Tattoo Studio
Thai Tattoo Sak Yant UK Tours
Bangkok Ink Studio, Machine, Hand Poke Tattoos. VIP Service to Ajarn Ohr
Tattoo School Thailand Bangkok
Asian Artifacts oneshopasia.com
Revolttattoos.com USA, Las Vegas, Tattoo Masters Joey and Walter
Happysailortattoo.com Old School Tattooing
Sacred Art Tattoo Studio Manchester UK
Skin Graffiti Tattoo Studio UK
Dark Mofo Tasmania